tiistai 22. heinäkuuta 2014

Two months in NorthAmerica - focusing on trail running and digging deep part 2/2

Tässä setissä on kuvia huhtikuun lopulta ja toukokuulta. Fijiltä USA:han siirtyminen oli helpottavaa ja ihanaa. Länsimainen kulttuuri tuntui todella kotoisalta ja tutulta. Ja olin myös käynyt aikaisemmin seudulle, joten paikatkin olivat osittain tuttuja. Esim. Hollywoodin juoksumaisemissa olin jo kerran aikaisemminkin pyyhältänyt. Ja tähtäimessä siinti Oregon, jossa olin yliopistovaihdossa syksyllä 2010. Todella hyvä päästä välillä tuttuihin maisemiin ja ympyröihin tälläisellä pitkällä reissulla. Fijiltä tyynenmeren yli lennettyäni oli jo tunne, että nyt on maapallo kierretty :) Hyvät levot ja ruuat sain ilokseni nauttia, kun Fijin lentoyhtiö tarjosi lähtöpäässä Nadissa sekä menopäässä Los Angelesissa hotelliyöt ruokineen lennon myöhästymisen vuoksi.
 


 
Leffafanina olin tietenkin ihan mehuissani Hollywoodissa. Kävin kokemassa Chinese teatterin Imaxin huikeat mukaansatempaavat tehosteet. Seuraava haave ja unelma on päästä Oscar Gaalaan. Viritykset ovatkin jo aluillaan sitä varten.

 


Californiassa on laaturuokatarjonta ehkä maailman parhainta luokkaa. Siellä on edullisia luomu- ja wholefoods marketteja. Ja kyllä vaan maistui Fijin vatsatautien jälkeen. Keho kiittää. Kermavaahdosta ja sipseistäkin löytyy herkku herkku makuisia terveellisiä ja hyvää oloa tuottavia vaihtoehtoja. Voi pojat että kermavaahto maistui pitkän tauon jälkeen...kun eivät nuo nykypäivän kauaksi luonnonmukaisuudesta eksyneet markettimaitopohjaiset tuotteet ole niin maistuneet. Truwhip on 70% luomua ja kasviperäisistä lähteistä valmistettu.

 
Nämä mäkiset treenimaisemat olivat jo tuttuja 2011 uudelta vuodelta.
 
 
 
Sohvasurffaushostini oli ihan huipputyyppi. Asuttiin Hollywoodissa ja käytiin LA beachilla hyisessä vedessä surffaamassa, pelaamassa tennistä, syömässä salaattibuffetissa ja sain oppia skeittaamaan :)
 


 
Hollywoodista siirryin Mariposaan, joka oli mainio portti huikaisevaan Yosemiten kansallispuistoon. Siellä oli perhosfestivaali ja isäntäperheeni pirteä tyttönen sai arvoisensa kasvomaalauksen festareita varten.
 
 
 
Aloitin toukokuusta urheilun osalta uuden kauden "virallisesti" ja todenteolla. Erona aikaisempiin paiviin lahinna se, etta varasin harjoituksille ja palautumiselle riittavasti resursseja. Valmentajaani lainaten WorkOut ja WorkIn ovat yhta tarkeita. Jarjestin saataville riittavasti elavoittavaa luomuravintoa syotavaksi, raikasta lahdevetta juotavaksi ja puhdasta ilmaa hengitettavaksi. Sitten aikataulullisesti valjyytta toteuttaa lasnaolevasti luovasti ja laadukkasti kehittavia treeneja. Puitteiden ollessa kunnossa vahvistava ja rakentava kierre kohti maaranpaata lahtee rullaamaan luonnostaan. Sosiaalisuus ja vapaa virkistava oleilu tai hauskanpito ovat myos tarkeita tasapainottajia.
 
 
Ekan viikon treenit maistuivat yllattavan hyvin. About 125km runsailla nousumetreilla kertyi maukasta askellusta viiteen paivaan. Suurkiitos Yosemiten huikaiseville poluille. Yhtenä päivänä kahden kaverin kanssa puskettiin 3300m korkeuteen(lähtö 1200) 17km matka. Lounas vuoren päällä ja sitten alamäkirullaten takaisin. Seuraavan päivän kulkufiilis yllätti. Pitkä aerobinen päivä luonnossa vapautti energiaa virtaamaan. Juoksin herkullista polkureittiä, jossa maisema vaihteli joen, laakson, järven ja kivikkosokkelon värittämänä. Jokainen askel ja henkäys oli inspiroivan erilainen. Sitten se lepo. Viime kaudelle meni monkaan levon puutteen vuoksi, joten nyt siita huolehtiminen on etusijalla!
 
 
Yosemiten laakso on todellinen energian keskittymispaikka. Selityksenä mahtaa näille nostattaville värähtelyillä saattaa olla sinne useat virtaavat vuoristojoet vesiputouksineen. I wish to go back one day :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti