tiistai 3. toukokuuta 2016

Paras varalamppu yösuunnistukseen toimii loistavasti myös erillisenä valona moneen tarkoitukseen


Lumonite Compass ROnko lamppusi joskus sammunut kesken yösuunnistuskisan? Oletko jäänyt mitättömän tuikkuvaravalon varaan? Oletko kyllästynyt säätämään ja stressaamaan varavalosta aina ennen suunnistuksen suurviestejä? Mistä saan sopivan, mihin laitan sen, onko se riittävän tehokas, pysyykö se mukana, toimiiko se varmasti? Minä ainakin olin kyllästynyt näitä asioita stressaamaan. Ne ajat ovat nyt ohi! Nimittäin tällä yhdistelmällä hommat pelittävät varmasti. Lumonite on luonut aivan loistavan paketin - ei edes huomaa kun niskassa on näppärä ja tehokas varavalo mukana. Ja hyvä niin, koska yösuunnistuskisoja ennen ja niiden aikana on muutakin tärkeää, mihin aikaansa ja energiaansa haluaa fokusoida.Lumonite on todella helppo ja näppärä kiinnittää otsapantaan sivulle tai taakse alkuperäisestä pannasta irroitettavan metallisen pidikkeen avulla. Lamppua ei kisassa edes huomaa kantavansa ja tarvittaessa se on helppo kääntää eteen käytettäväksi. Valotehokin on riittävä jopa kunnon vauhdikkaaseen suunnistukseen. Sen takaa High-tehon mitatut 630 lumenia ja tarkkuutta vaativiin tilanteisiin viimeistään Turbo-tehon reilut 1000 lumenia. Ei siis jää voitto ainakaan tekniikasta kiinni. Lamppu antaa valoa 4 eri teholla ja säätönappi on näppärän tuntuinen ja toimii loistavasti.


                          

Setti tulee näppärässä pienessä paketissa, jossa on kaikki tarvittavat varusteet: lamppu, akku, laturi, kiinnike, ja otsapannat. Laturina on uuden sukupolven usb laturi, joten voit ladata lamppusi helposti vaikka tietsikkaa näprätessäsi.  Mukana tulevassa otsapantasetissä on kaksi osaa. Kevyessä arkikäytössä kuten esimerkiksi yölukuvalona tai mökkipuuhissa pelkkä pään ympäri kiertävä panta riittää kivasti. Vauhdikkaassa menossa lisäksi poikittainen panta on todella hyvä stabiloiva tuki ja se kannattaa asettaa mukaan vaikkapa syksyisillä polkulenkeilläsi.Ekalla polkulenkillä säädin valonkeilan kohdistusta paremmaksi pystytasossa ja huomasin kummallista katkoilua virrassa. Aikani ihmeteltyä tajusin, että akun kiinnitys oli löysällä. Eli jos satut huomaamaan pätkimistä niin kierrä akku tiukasti kiinni. Ihan alussa valokeilan "sivusta" tuleminen hieman hämäsi, mutta hyvin pian se tuntui luonnolliselta ja kohdistuu hyvin eteenpäin.


Yläpuolella on Aapon fiilikset ja kokemukset. Tästä jatkaa Eetu avaten sanaisen arkkunsa.


Compass on myös suunnistuksen varavalona toimimisen lisäksi todella monikäyttöinen tehopaketti muihin tarkoituksiin. Lampun mukaan ottaminen iltalenkille on vaivatonta ja valoteho riittää hyvin vauhdikkaampaankin menoon. Ainoa mietintää ja erilaisuutta muista lampuista herättävä seikka on valon lähteen sijainti pantaan kiinnitettäessä hieman sivussa, eikä totutusti keskellä otsaa. Tämä tuntuu aluksi hieman omituiselta, koska on tottunut muuhun, mutta lenkin edetessä ominaisuutta ei oikeastaan enää huomaakaan. Lampun valokeilan riittävä leveys ja laajuus tasoittaa tehokkaasti otsalla hieman sivussa olevaa sijaintia.Lampun monikäyttöisyys on tullut veljesten testeissä monenlaiseksi avuksi erilaisissa tilanteissa. Se on toiminut tehokkaana apuvalona mökkiaskareissa alkuvuoden pimeiden kuukausien iltoina, todella oivana vessan tilapäislamppuna muotonsa sekä asetettavuutensa ansiosta ja myös tärkeänä turvallisuutta luoneena elementtinä Eetun Thaimaan reissulla skootterilla ajellessa! Tropiikin illan pimeys on todellista pimeyttä katuvalojen määrän ollessa pääasiassa olematonta. Lumoniten Compass R oli keskeinen ja luotettava kumppani pimeillä ja kapeilla teillä kurvaillessa, kun kiinnityskin kypärään sujui otsapannan avulla lähes kädenkäänteessä. Skootterin oma valo jäi tehossa pahasti kakkoseksi, joten pimeällä ajamisesta tuli Compass R:n avulla huomattavasti turvallisempi ja miellyttävämpi kokemus. Edellä mainitut yhdistettynä lampun lähes kolmen tunnin paloaikaan “High”-teholla (Valostore.fi), pienehköön ja kevyeen kokoon sekä usb-portin kautta onnistuvaan lataukseen, on kyseessä kompakti ja oiva matkakumppani monenlaisille reissuille.


Tämän lampun kanssa kevään ensimmäiseen yöviestiin lähtiessä oli ensi kertaa fiilis, että selviän metsästä loistavasti myös heti käytettävissä olevalla varavalolla, vaikka varsinainen lamppu pettäisi. Tämän tuloksena lamppujen luotettavuudesta täytyy siis jatkossa stressata yösuunnistaessa entistäkin vähemmän ja ajatuskapasiteettiä säästyy enemmän itse olennaiseen!


Näiden perustelujen ja ylistysten pohjalta voidaankin todeta, että Valostore.fi tarjoaa 
Lumonite Navigator 2500:n http://www.valostore.fi/tuote/lumilight_navigator_2500/  ja 
Lumonite Compass R:n http://www.valostore.fi/tuote/otsalamppu_lumonite_compass_r/ 
avulla unelmapaketin jokaisen yösuunnistajan tarpeisiin lamppujen tehon, käytettävyyden, laadun ja hinnan johdosta.

Valoisia ja herkullisia hetkiä metsän 
siimekseen toivottavat Summasen veljekset :)


2 kommenttia:

  1. Varmaan hyödyllisiä kuvia mukana, jos vaan näkyisivät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Mikko. Kiitos kommentistasi. Jostain syystä kuvat hyppäsivät jonnekin. Nyt ne on takaisin.

      Poista