torstai 26. marraskuuta 2015

Tarina Elävästä Elämästä Matkalla Unelmiin

On perjantai. Olen odottanut vuoden päivät lauantaina pärähtävää huipputapahtumaa. Vuosi sitten olin todella rikki näihin aikoihin ja halu elää tai nousta aamulla sängystä oli välillä totaalisen kateissa. 4. Täysii Seminaarin odottaminen antoi onneksi voimia koko vuodeksi. Tiesin että jotain upeaa on varmasti elämässä tulossa anyway vaikka missä suossa rämpisin. Nostetta lisäsi valtavasti tämänkertainen lemppariteemani: Unelmat! Tarjosin vielä kyydin Espoosta Tampereelle yhdelle seminaarin upeista puhujista - Aleksi Litovaaralle, jonka kanssa minulla on ollut kunnia työskennellä couchauksen parissa tänä vuonna. Lisäksi mukaani aamulla on tulossa muutama kimppakyytiläinen, joilla on sama päämäärä.

Tie unelmiin ei ole kuitenkaan helppo. Se ei ollut sitä nytkään. Perjantaipäivä oli niin työn ja urheiluntäyteinen, että vielä klo 22 poljin rättiväsyneenä jäätävässä tihkusateessa valmennushommista kohti kotia, jotta voisin valmistautua ja levätä voidakseni olla seminaarissa mahdollisimman hyvä talkoolainen sekä vastaanottaa upeiden esitysten energiaa täysissä pirteyksissä. Valmistautuminen rauhassa tälläisiin huipputapahtumiin olisi minulle todellä tärkeää. Välillä pysähtelen pyöräilyn lomasta matkanjohtajan rooliin puhelimen äärelle suunnittelemaan aamun reittiä ja aikatauluja sekä viestittelemään siitä kyytiläisille. Toisinaan teen sitä jopa vauhdissa pyöräillen ilman käsiä.

Sää näyttää menevän lähelle nollaa ja tajuntaani nousee ajatuksia mahdollisesta nastarenkaiden tarpeesta vielä tähän rakoseen. Kotona asia vahvistuu rakkaalta veljeltäni Eetulta tulleesta viestistä - Tampereella on 2,5cm lunta. Mindfullnes kyvyilläni onnistun pitämään mieleni positiivisena ja myötätuntoisena enkä lähde ruoskimaan itseäni siite ettei rengasvaihto ole tehty aikaisemmin. Päätän syödä ja levätä hyvin ja tarttua aamulla toimeen.

Onnistun upeasti nukkumaan sikeästi kaikesta tulevasta jännityksestä ja stressistä huolimatta. Tätä olenkin monin ravitsemuksen ja mielentreenien keinoin jo vuosia edistänyt. Herättyäni ulkona on pimeätä vielä, joten heitän otsalampun päähän ja akun selkään. Sitten vain rohkeasti hommiin vaikka jännittää. Tilannejännitys johtuu pitkälti 2 vuoden takaisesta veriseen ambulanssikeikkaan johtaneesta renkaidenvaihtoyrityksestä(juttu niistä oppikokemuksista löytyy muuten tästä blogista myös). Pelkojakin mukana on - onneksi niiden purkuun olen energiahoitokursseilta keinot oppinut, mutta en niitä vielä täysin tiedostanut etukäteen. Koitin pyytää muutaman kerran varovaisesti apua tähän touhuun, mutten riittävästi koska pelko sai minut tiedostamattani välttämään koko renkaiden vaihtoa viimeiseen asti. Nyt olin yksin ja unelmien kimppakyytimatkan lähtöaika tikittää tuloaan.

Alku sujuu hyvin - saan ekan kesärenkaan irti ja talvirenkaan tilalle, mutta rauhaisa keskittyminen oli todella vaikeaa sisäisen pelon värittämän tunnemyrskyn takia. Mieli haluaisi paeta tilannetta kaikin keinoin. Ekaa rengasta loppuun kiristäessäni auto nytkähtää, maailma alkaa romahtaa ja pelot käyvät toteen kuten niillä tapana on, jos ei niistä ota niskalenkkiä. Olin löystänyt muita pultteja liikaa ja nyt auton liikahtaessa loput renkaat irtoavat osittain ja jummituvat ihme asentoihin vanteiden alle. Hajosiko koko auto, jonka velkaa en edes ole vielä saanut maksettua? Pääsenkö koko seminaariin?

Kello tikittää. Saan käsiini toisen tunkin ja nostan autoa toiselta puolelta ja koitan vääntää renkasta paikalleen, mutta auto alkaakin valua päälleni ja tilanteen muistuttaessa vahvasti kahden vuoden takaista onnettomuutta pikkupaniikissa huudan täysillä apua. Sitä onneksi tuleekin - rakas ystäväni ja naapuri tulevat katsomaan. Alan rahoittumaan. Muiden läsnäolo tuo turvan tunnetta. Keksin pikaisesti ratkaisuja kuten esimerkiksi laittaa tunkkien ja hiekkamaan väliin tukevaa lautaa. Homma tulee kuntoon ja pikaisen suihkun, eväiden nappaamisen ja pukemisen jälkeen olen vain 10min aikataulua myöhässä!

Silti tekee tiukkaa, koska Aleksin tulee ehtiä paikalle hyvissä ajoin - vasta jälkeenpäin tiesin että hän tosiaan on avauspuhuja - ehkä hyvä niin. Kimppakyytiläiset ovat loistavasti paikallaan poimittavaksi, mutta yksi heistä oli missannut bussin ja hänen lisäodottaminen olisi tehnyt aikataulun liian jännitteiseksi seminaarivalmistautumisen kannalta. Hänen "hylkääminen" oli minulle vaikea ja kipeä päätös, mutta niin oli paras tehdä siinä tilanteessa ja hän pääsikin junalla perästä. Huh - lopulta olemme Tampereen motarilla pyyhältämässä ja gepsi näyttää että ehdimme just sopivasti perille. Voimme rentoutua ja matka kohti unelmia saa alkaa.
Mitä tästä kaikesta opin?

Itselle tärkeiden asioiden arvostaminen – tästä Aleksi näytti esimerkkiä ––> ilmaise aidosti itseäsi

Myötätuntu itseä kohtaan ––> ymmärrä tiukassa paikassa tekeväsi parhaasi niin vältät haitallisen itseruoskinnan

Kuinka tunnekehoon jumiin jääneet pelot vetävät puoleensa uudestaan samanlaisia tilanteita ––> kohtaa, koe ja käsittele elämän tilanteet aidosti hyväksyen ja hoida/pura vanhat tunnetukokset oikeasti tuloksellisesti tehokkaalla menetelmällä esim. energiahoidolla tai TRE:llä

Avun tarpeen ilmaiseminen on tärkeää ––> nöyrry pyytämään pientäkin sinulle tärkeää apua vaikka se tuntuisikin naurettavalta


Ja mitä sitten itse seminaarissa tapahtuikaan?  !!!  :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti