keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Osa 4 : Joogasta iloa päivään!!

Loistava combo = jooga + supermaukas ateria

Siis vou! huh huh! Oikeesti. Hurjaa miten syvälle rauhan ja rentouden tilaan pääsin. Pikkuhiljaa ajatukset ja stressi vähenivät sekä lopulta loppurentoutuksessa rauhoituin täysin lempeän seesteiseen ja autuaaseen olemisen tilaan. Tilaan, jota sieluni todella kaipaa. Sukellus oli niin voimakas, etten edes muista, milloin viimeksi olisin niin syvällä rauhan virrassa kellunut.

Tälläisen kokemuksen löysin Silvopleen alakerran taikaluolasta Veikko Tarvaisen ohjaamasta lempeästä joogasta. Hänen ohjaustyylinsä sopii hienosti kaikenlaisille tavallisille ihmisille. Koin olevani riittävä ja Veikon luomassa ilmapiirissä oli poikkeuksellisen turvallisen oloista tehdä harjoitusta omaa tahtia ja omalla tasolla kehoa tunnustellen. Just niin kun itsestä hyvältä tuntuu. Veikko on mukavasti maanläheinen sekä hän ottaa hienosti ohjattavien tason ja tilanteen huomioon.

Teimme leppoisasti helppoja hengitysharjoitteita ja rauhallisesti virtaavia liikkuvuussarjoja seisten sekä makuulla. Yllättyin, kuinka hienosti seistessäkin voi rentoutua!

Juttelin joogatuokion jälkeen myös erään toisen mukana olleen henkilön kanssa. Fiilikset kokemuksistamme olivat samansuuntaiset. Ruokailuun siirtyessämme hän kommentoi alakerran joogahuoneen olevan viihtyisän neutraali paikka, jossa on miellyttävä olla. Lisäksi hän kuvaili tuntemuksiaan treenin pohjalta hyväksi. Tätä kun saataisiin enemmän niin ihmiset voisivat paremmin. Kiropraktikon ammattitausta antaa näille sanoille oman lisäarvonsa. Rauhoituttuaan hän myös huomasi tehneensä töitä vähän liikaa viime päivinä. Hänen mukaansa Veikon ohjauksessa keskityttiin olemiseen ja mentiin tyvestä latvaan. Eli aloitettiin alkeista, jolloin aloittelijakin pysyy kärryillä.

Todellisen rauhoittumisen ja läsnäoloon laskeutumisen jälkeen keho on vastaanottavainen ja valmis täyttymään puhtaasti värähtelevällä energialla, jota huippulaadukas kasvisravinto luovuttaa. Autonomisen hermoston parasympaattisen puolen aktiivisuus mahdollistaa tehokkaan ruuansulatuksen. Solut hyppivät siis riemusta saadessaan latautua niin henkisesti kuin fyysisestikin ja mielikin kiittää kun joogan kirkastamassa tajunnan tilassa läsnäolosta herkistynein aistein makumaailmassakin avautuu uusia viehättäviä vivahteita koettavaksi.

Aivan mahtavaa kun tälläinen soluja kutitteleva herkullinen mahdollisuus on tarjolla keskellä työpäivää – keskellä kaupungin vilskettä.

Tässä mahtava combo lahjaksi itselle tai ystävälle syksyiseksi energialataukseksi. Jooga + ruokailu Suomen parhaassa ravintolassa sopii loistavasti vapaapäivään, paussiksi hektisen työpäivän keskelle tai sellaisen päätteeksi.


Seesteisin terveysterveisin
Aapo


Julkaistu myös täällä: http://www.silvoplee.com

ja täällä: Silvopleen FacebookEi kommentteja:

Lähetä kommentti