sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Juttusarja Silvopleen sivuilla jatkuu

Osa 2 Rauhaa ruokailuun !

Rauhallinen ja läsnäoleva syöminen moninkertaistaa ravinnosta saatavat hyödyt. Varsinkin Silvopleen tasoisten huippuruokien äärellä hyödyt haluaakin saada irti ja käytettäväksi. Mielen ja kehon rauhoittuessa ruuansulatus toimii tehokkaammin ja lisäksi saat arvokkaan huilihetken aivoille.
Stressittömyyden lisäksi tietoinen syöminen lisää kehoyhteyttäsi, jolloin alat tunnistamaan, mikä on sinulle oikeasri hyväksi ja mikä ei. Hmm...miten tämä ruoka vaikuttaa minuun? Parhaimmillaan kehosi viestii sinulle kausiluontoisesti, mitä se tarvitsee. Jos sinulla on esimerkiksi puutosta jostain vitamiineista, vaistosi johdattavat sinut valitsemaan tarpeesi terveellisesti täyttäviä ruokia.
Tietoisesti ja harmonisesti syödessäsi opit siis tekemään parempia valintoja. Ja mikä parasta - lumoavan maukkaat ja syvälliset makuelämykset syntyvät helpoiten juuri rauhan tilasta käsin.
Entä kuinka tähän päästään? Mikä avuksi ruuhkaisen Helsingin keskellä kesken vilkkaan työelämän?
Tässä muutamia vinkkejä, joista saat poimia itsellesi mieluisat ja toimivat:
-pyri varamaan ruokailuhetkelle reilusti aikaa, jolloin voit huoletta unohtaa kellon ja sukeltaa läsnäolon maailmaan
-jätä ajatuksesi ulkopuolelle ja astu avoimin mielin aistimaan Silvopleen iloisen eloisaan tunnelmaa
-nauti 5 tietoista syvähengitystä istuuduttuasi ennen ruuan kimppuun käymistä
-nauti tietoisena ja kiitollisena äiti maan tarjoamista elävöittämistä antimista
-pureskele rauhassa ja huolella. yhden tutkimuksen mukaan tarvitaan jopa 60 pureskelukertaa tehokkaaseen ruuansulatukseen
-mikäli aikataulusi on joskus nopea eikä veny silloin rauhallisuuteen niin hotkimisen sijaan on parempi, kun otat osan ruuasta mukaasi. Omalla eväsrasialla kiität myös luontoa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti