maanantai 14. huhtikuuta 2014

Australia ja Byron Bay

Reilu pari viikkoa tunnustelin meininkiä Australiassa. "No worries" on tavanomainen lausuma mitä kuulee. Rento meininki. Kolikon toiselta puolen tässä asiassa löytyy se ettei kaikki sitten välttämättä tapahdu täydellisesti ennakkosuunnitelmien mukaan kuten suomalaisittain. Esim. joku rento kaveri saattaa helposti peruuttaa tapaamisen. Australian kulttuuri oli kyllä hyvin kotoisan ja tutun oloista, mikä toi hyvää vaihtelua Aasian jälkeen.


Lennot oli Brisbanesta ja suurimman osan ajasta vietin Byron Bayssa -suositussa matkakohteessa Aussien itäisimmässä kulmassa. Sieltä löysin yogaa, energiahoitoja, herkullista luomuruokaa, sydänmeditaatiota, tunteita vapauttavaa "movement medicine" tanssia, maukasta juoksumaastoa, helmet surffausolosuhteet ja useita muita henkisen polun kulkijoita avartaviksi keskustelukavereiksi.


7 kertaa yogaa 6 päivässä loistavassaohjauksessa avasi kehoa ja mieltä voimakkaasti. Mahtavaa! Juoksukin kulkee irtonaisin ja liikkuvin lihaksin lennokkaasti. Ja läsnäolon tunne session jälkeen on jotain mitä sydän tarvitsee lisää ja syvemmin. Vielä päälle tuorepuristettu vihermehu, niin virkeät aistit avaavat elämää uusiin sfääreihin. Lisäksi päihteetön ja vapaasti musiikin rytmeissä yksilöllisen ainutlaatuisesti virtaava tanssi vapauttaa potentiaaliamme kukoistukseen.


Maalaiselämää sain maistaa läheisen Lissmoren tuntumassa. Pikkuruinen maatila kanoineen ja minipuutarhoineen oli hyvä paikka pysähtyä. Silmänruokaa ja juoksualustaa lehmien seassa tarjosi vehreät mäkimaiset ympärillä. Pysähtyminen ja jo koetun integrointi sekä jäsentely on pitkällä reissulla arvokasta.   Parin couchsurfing kokemuksen kautta sukelsin paikalliseen kulttuuriin ja uusiin tuttavuuksiin. Jouduin kokemaan voimakkaasti kuinka tv todella orjuutta ihmisten mieliä tässä maailmassa javaikuttaa rajusti heidän tunnekäyttäytymiseen.


Toinen arvokas peilaus liittyi ihmissuhteisiin ja elämäntyyleihin. Joustavuus omissa elämäntavoissa avaa ovet syville ja täyttäville ihmissuhteille kun taas totaalisesta omasta rutiiniputkesta kiinnipitäminen sulkee vuorovaikutuskanavat. Kolmas peilaus vahvisti sitä, miten helppoa on elää, kun sanotaan asiat suoraan, niin kuin ovat ja niin kuin itsestä tuntuu. Ei jää hämmennysenergiaa sumentamaan.


Mahtava helmikokemus oli raikashenkinen polkujuoksukilpailu, jonne löysin löydettyäni paikallisen triathlonistimiehen. Lisää siitä reissistä löytyy facebookurheilijasivuilta. Byronin energioiden voimaannuttamana maailmanympärimatka jatkui kohti Fijiä...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti