tiistai 18. maaliskuuta 2014

Bali ja Ubud


Kolme ensimmäistä Balin päivää vietin Kuta beachillä surffaten. Mahtavaa, kun alkoi jo sujua. Pääsin aalloille ja osasin jopa ohjaillakin surffilautaa. Sitten lahdin kohti Ubudia.


Ubud on jotain speciaalia ja ainutlaatuista koko maailman mittakaavassa. Niin kävi minullekin että rakastuin paikkaan jäin alkuperäistä suunnitelmaa pidemmäksi aikaa. Siella on mahtava yhteisö, maailman paraslaatuisinta ruokaa, terveystarjontaa yllin kyllin mm.yogan ja hierontakylpylöiden merkeissä, henkistä kulttuuriperimää and all made with love.


BIG cleaning day.
Vau. Jokaisen kuukauden ensimmäisenä lauantaina Ubudissa on yhteisön järjestämä siivouspäivä. Alchemy -niminen luomuravintola tarjosi maukkaat aamupalat jotka nautittua noin 30 vapaaehtoisen voimin hanskat kädessä kerättiin jätesäkkeihin muoviroskaa teiden varsilta pari tuntia. Vapaaehtoisina oli paaosin ulkomaalaisia ja paikalliset kiittelivät ja ihmettelivät touhuamme. Autolavallinen kertyi jätesäkkejä. Lopuksi palkkioksi raakajätskit ja livemusiikkia eräässä luomucafessa. Mahtava - toivoa puhtaasta planeetasta tuova kokemus. Ja tätä tapahtuu monissa paikoissa ympari pallon. Asenteet muuttuvat ja maailma puhdistuu. Yksi ongelma on se, etteivät kehittyvät kansat ole tajunneet, ettei nykyaikainen muovijäte maadu kuten orgaaninen materiaali, josta ennen kaikki tehtiin. Esim. kookospahkinasta tehdyn lautasen saattoi hyvin heittaa metsaan kayton jalkeen.


Seuraavana päivänä yhteisö järjesti päihteettömät bileet. Aivan kuin elokuvista. Juuri sitä mitä saattoi kuvitella Balimaisiksi trooppisiksi bileiksi. Tanssilava, luomuravintola, steamsauna, nuotio, uima-allas ja tulikärpäsiä. And magic happens.


Liika hyväkin on liikaa. Less is sometimes more. Tietoinen hengitys eli "rebirthing" puhdistus, craniosacral energytherapy, tanssit, neljä lautasta raakaruokaa buffetista ja vielä bileet samana päivänä oli kropalle liikaa. Suolisto heitti tyhjennysvaihteelle päänsäryllä maustettuna. Totaalista luomupuhdistautumista. Ensimmaisena paivana oli vaikeuksia paasta liikkumaan 100m matka. Reilusti unta ja lepoa auttoi pääsemään takaisin voimiin. Kolmantena paivana jo takaisin juoksujalalla. Uuden juomarepun turvin on nappara siirtya vikkelin jaloin paikasta toiseen saastuttamatta.


Agroyoga oli mukaansatempaava kokemus. Yogan, Thaihieronnan ja Akrobatian yhdistelmaa. Sita teen lisaa. Siina yhdistyy harmonisesti luottamusta, yhteytta ja kahden kehon hallintaa seka kommunikointia. Tarjoaa kokonaisvaltaista lasnaoloflowta. Kaytannossa siis pareittain vuorotellen lennatimme toisiamme ja kolmas jasen voi toimia avustajana.


Universumi tarjosi upean lahjan, kun tapasin Tai Chiita osaavan kaverin. Sita olin jo toivonutkin ja "tilannut". Jonwin opetti kokonaisvaltaista terveytta, hyvinvointia ja tasapainoa. Laajan yksilollisen teoriakatsauksen lisaksi tapasimme aamuisin seitsemalta tekemaan energiavirtoja avaavia seka maadoittavia ja tasapainottavia harjoitteita. Positiivisen muutoksen tuntee valittomasti. Jonwin tulee mahdollisesti myos Suomeen kesan lopussa vetamaan kurssia. Oletko kiinnostunut?


Yogabarnissa jarjestetty Intuition 101 kurssi lisasi selkeytta ja varmuutta elamaan seka oikean polun kulkemiseen. Loputtoman analyyttisen paansarkya aiheuttavan ajattelun sijaan ratkaisuja ja valintoja elamanpolulla voi tehda tehokkaamman ja laadukkaamman intuition kautta. Kavin myos Breathlight workshopissa. Erilaisten tietoisten hengitystekniikoiden avulla puhdistittettiin tunnetukkeita ja avattiin energiavirtoja kokonaisvaltaisesti. Lahdin myos villille avatar -matkalle kohti kosmisia yhteyksia.


Balin reissun paatokseksi herasin aamulla 2.30 ja lahdimme pienen ryhman voimin kohti saaren toiseksi korkeinta tulivuorta. Kiipesimme tunnelmallisen tahtitaivaan alla taskulamppujen valon avittamama ylos kraaterijarven parkkipaikalta. Huipulle ehdimme juuri sopivasti ihastelemaan ja tunnustelemaan auringonnousun elavoittavaa energiaa. Sitten kohti Australiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti