keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Maailma pullollaan rikastuttavia kokemuksia
Koh Chang saarelle vierähti lopulta 6 yötä kun piristävää aktiviteettia riitti kerrakseen. Kävin kalastamassa trooppisia fisuja. Rainbow fish oli kaunista katseltavaa. Pidin kuitenkin enemmän vedenalaisen maailman avaavasta snorklauksesta, jolloin ei tarvitse tappaa ketään tai mitaan. Aivan mahtava seikkailu oli myös viidakkovuorivaellus liianiriipuntoineen ja vesiputoushyppyineen.  


Sitten suuntasimme kohti Cambodiaa kolmihenkisellä sielunperheellä johon kuuluu lisäkseni äiti ja 6 v superenerginen poika. Lapsen kanssa matkustaessa pääsee kokemaan jos minkäkin laista lisähaastetta ja aikuismaista rauhaa koetellaan todella esimerkiksi rajanylityksessä, kun vaihdetaan busseja helteessä, haetaan viisumeita, jonotetaan, vaihdetaan rahaa, törmätään kulttuurishokkiin, kerjäläisiin, huijareihin ym. ja kaikki se on maustettu vikkelällä ja joskus malttamattomasti ymparilla pörräävällä pojalla. Oivalsin, että missä tahansa tilanteessa voi valita rakkauden, eikä stressireagtiota tarvitse purkaa vihaisesti toisiin ihmisiin.


Matkalla näin pysäyttävän näyn. Mies makasi tien varressa verisenä ja jalka oli irtipoikki säärestä. Se oli siinä. Joku moottoripyörä onnettomuus se taisi olla. Lisäksi ystäväni oli ollut auttamassa mukana yrityksessa elvyttää hukkunutta yksivuotiasta lasta. Mitäpä jos eläisimme nauttien, kuin tämä saattaa olla viimeinen päivämme tässä elämässä?


Cambodian temppelialue on vaikuttava kokemus. Lemppareitamme olivat luontomaiset temppelit, joissa puut näyttävät voimaansa kasvaen jykevästi ihmisten rakennelmista huolimatta. Historian rauhaisaa havinaa saa maistaa, kun etsii hiljaisen kolkan vaikkapa meditaatiohetkelle. Tärkeintä kuitenkin on löytää rauha sisimmästäan milloin tahansa - missä tahansa.  Illalla kun lähti kadulle yöelämään, niin tarjolla oli kaikkea maan ja taivaan väliltä. 5 minuutin aikana minulle ehdittiin tyrkyttää mm. seksiä, huumeita ja tuk tuk kyytiä innokkaasti. Valitsin salaattiaterian tanssimusiikkiklubilta.


Huikaisevan mahtava kokemus seurasi flow heittäytymisestä seuraavana päivänä samaisessa paikassa. Annoimme musiikin rytmin värähdellä läpi kehojemme ja sitten havahduin ihmisten kokoontuneen ympärille isoksi piiriksi katsomaan ja ottamaan kuvia sekä videoita. Lisää vettä juomaksi ja "Natural High" saa jatkua. Vau! Täysi yllätys olla joskus osana tanssishowta. Koskettavaa oli myös katsella 12 $ buffet aterian lomassa paikallista tanssiesitystä, joka virtasi väriä ja iloa.  


Cambodiassa vietetyn neljän yön jälkeen suihkaistiin busseilla suoraan 27h Etelä-Thaimaaseen Krabin lähelle Tonsai Beachille. Ihan huikea paikka sivussa suurista turistirysistä. Suurkiitos veljelleni vinkistä! Maailman parhaimmistoon kuuluvassa kiipeilypaikassa tietenkin kiipeillään. Deep Water Solo tarjosi syviä elämän kokemuksia.   Lähes 20 metrin korkeudessa kalliota kiivetessä egolle ei jää tilaa. Rohkeus ja hetkeen keskittyminen pitävat hengissä ja ehjänä. Kumma miten se alhaalta näytti easyltä, mutta jokaiselle tulee jossain kohtaa se raja vastaan, jolloin alkaa tutisemaan joka solussa. Vettä on toki alla, mutta sinne haluaa selviytymisvietin ohjaamana tulla pystysuoraan hallitusti alas. Ah, illalla saa sitten relata salaattibuffetin ja tulishown äärellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti